Forvert

Kunne du tenke deg en rasekatt og har mulighet til å ha en fertil hannkatt boende hos deg? Eller hva med å følge et kull fra drektighet - til kattungene er blitt så store at de kan flytte fra kattemor?

I så fall er det fint om du leser det som står nedenfor, for å se hva det innebærer.

Deretter er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg, gjerne i epost som en start, og fortelle litt om deg selv, om du har erfaring med katt eller andre dyr, hvor du bor, om din familie og eventuelt andre husdyr, om du er interessert i utstilling, og om du er interessert i hann eller hunn.

Jeg tar kontakt slik at vi kan avtale et besøk der du kan få treffe våre vakre katter, og jeg vil gjerne få mulighet til å besøke deg i ditt hjem før det blir bestemt noe videre.

Å VÆRE FÔRVERT INNEBÆRER:

Å være forvert til en katt vil si det samme som at du opplever at det er din katt, samtidig som det gir oss muligheten til å få videreføre denne kattens linjer i avlsprogrammet.

Katten bor hos deg, men vi står som eier inntil den har fått de kullene vi har avtalt. Det settes opp en kontrakt, som kan variere fra "katt til katt". Vi vil kunne ta opp til 3 kull på en hunnkatt. Kullene planlegges som oftest fra hun er fylt godt og vel 1 år til 3 år. Fôrverten må ha både tid og mulighet til å ha kattunger hjemme. Det er gjennom kullene at katten «betales» av sin fôrvert.

Det blir litt annerledes med en hannkatt. Fôrverten har ingen kull å ha omsorg for, men man må være klar over at en hannkatt kan markere inne. Man må være forberedt på det, og ta det i betraktning når man ønsker å være fôrvert for en hann. Fôrvert må ha et rom tilgjengelig til paring, og må kunne ta i mot og ha omsorg for hunnkatter som er til paring hjemme hos seg.

Du som forvert står ansvarlig for det daglige stellet, og kostnader som det innebærer å ha en katt slik som mat (som innebærer kvalitetsfôr fra Royal Canin), kattesand, klatrestativ, årlig vaksine, forsikring og egenandel ved eventuelle besøk hos veterinær. (Unntak er når hunnkatten er drektig eller har kull - og skade/sykdom har med drektighet/fødsel/amming/avl å gjøre, er det vi som betaler egenandelen.) Det gjelder også for kattungene.

Om det er interesse for det kan fôrvert ta med katten på utstilling, men det er ikke et krav.

Det er et absolutt krav i forhold til helse/-smitterisiko, samt risiko for uønskede paringer at fôrvertkatten holdes som innekatt.

Det er et absolutt krav at fôrvertsfamilien ikke har andre fertile (ukastrerte) katter hjemme.